Aito-kauratuoteperhe laajenee proteiinipitoisilla Aito Plus Kauravälipaloilla

Kuluttajat aiempaa kriittisempiä kasvipohjaisten tuotteiden valinnassa

Kouvolalainen perheyritys Kaslink laajentaa kaurapohjaista Aito-tuoteperhettään: Proteiinipitoiset Aito Plus Kauravälipalat sopivat niin treenin tueksi kuin terveelliseksi välipalaksi. Aito Kaurajuoma ja Aito Kaurajuoma Barista ovat jatkossa saatavilla myös gluteenittomina. Uutuudet tulevat myyntiin tammi-helmikuussa 2019.

Pehmeän lusikoitavat, maidottomat Aito Plus Kauravälipalat on valmistettu kotimaisesta kaurasta, ja niissä on tuttua Aito Kauravälipalaa korkeampi proteiinipitoisuus. Yksi pakkaus sisältää yhteensä 5,4 grammaa härkäpapu- ja kauraproteiineja. Aito Plus Kauravälipalat ovat myös D2- ja B12 -vitamiinien lähde, eivätkä ne sisällä lisättyä sokeria. Aito Plus Kauravälipalat tulevat myyntiin kahdessa maussa Omena-mango ja Puolukka-banaani. Herkulliset maut ovat peräisin aidoista marjoista ja hedelmistä.

– Proteiinipitoiset välipalat ilman lisättyä sokeria ovat yksi meiltä eniten toivotuista tuotteista, ja välipaloihin on toivottu eksoottisia makuja. Aito Plus Kauravälipaloissa yhdistyvätkin pohjoisen ja etelän marjat ja hedelmät, kertoo Juha-Petteri Kukkonen, Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja, joka on myös yksi Kaslinkin kolmesta omistajaveljeksestä.

Aito Kaurajuoma ja erityisesti kahvin ja muiden kuumien juomien kanssa käytettäväksi sopiva Aito Kaurajuoma Barista uudistuvat: Tuotteet ovat jatkossa paitsi laktoosittomia ja maidottomia, myös gluteenittomia. Kaurajuomiin on myös lisätty vitamiineja ja kivennäisaineita, muun muassa jodia ja kalsiumia. Aito Kaurajuoma Barista tulee myyntiin tutun 1 litran pakkauksen lisäksi myös kätevässä 250 ml pakkauksessa.

Kuluttajat aiempaa kriittisempiä kasvipohjaisen tuotteen valinnassa

Kaslinkin teettämän tutkimuksen* mukaan jo 81 % suomalaisista on kokeillut tai käyttää säännöllisesti kasvipohjaisia tuotteita. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö ja kokeilu ovat viime vuoteen verrattuna lisääntyneet erityisesti lapsiperheissä, ja kasvipohjaisia tuotteita kokeillaan entistä enemmän terveellisyyteen liittyvistä syistä.

– On hienoa, että kaikenikäiset kuluttajat kokeilevat ennakkoluulottomasti uutta. Meidän tavoitteemme on, että kasvipohjaisten tuotteiden kokeiluprosentti nousee vielä täyteen sataan. Kaura on todellista suomalaista superfoodia, ja myös kuluttajat näkevät sen terveyshyödyt. Uusien Aito Plus Kauravälipalojen myötä tuomme kuluttajille entistä terveellisempiä vaihtoehtoja, Kukkonen kertoo.

Tutkimuksen mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käytön korkeimpia syitä ovat kokeilun- ja vaihtelunhalun lisäksi monipuolisemman ruokavalion tavoittelu, eettiset syyt sekä terveyteen liittyvät syyt. Kasvipohjaista tuotetta valittaessa kuluttajat ovat kuitenkin aiempaa kriittisempiä. Kaupan hyllyssä tärkeimmät valintakriteerit ovat maku, hinta, ravintosisältö ja kotimaisuus.

– Kuluttajien toiveita on kuunneltava tarkalla korvalla. Jotta tuote vakiinnuttaa paikkansa arjen ruokapöydissä, pelkkä maku ja hinta eivät kuitenkaan riitä: ravintosisällön täytyy olla kohdillaan ja tuotteen täytyy olla kaikin puolin eettisesti valmistettu, Kukkonen summaa.

Aito-tuoteperheen uutuudet ja uudistuneet tuotteet:

Aito Plus Kauravälipala, 150 g. Täyteläisen pehmeä, lusikoitava kauravälipala, joka sisältää 3,6 g / 100 g proteiinia ja on myös D2- ja B12 -vitamiinien lähde. Välipala ei sisällä lisättyä sokeria, ja herkulliset maut ovat peräisin aidoista marjoista ja hedelmistä. Välipalaan on lisätty myös riboflaviinia, foolihappoa ja jodia. Saatavilla kaksi makua: Puolukka-banaani ja Omena-mango. Laktoositon ja maidoton välipala valmistetaan Korialla kotimaisesta kaurasta.

Aito Kaurajuoma, 1l ja 250 ml, on raikas kaurajuoma, joka sopii niin ruoanlaittoon ja leivontaan kuin sellaisenaan nautittavaksi. Kaurajuomaan on lisätty kalsiumia, D2-vitamiinia, B12-vitamiinia, riboflaviinia, foolihappoa ja jodia. Laktoositon, maidoton ja gluteeniton tuote valmistetaan Korialla kotimaisesta kaurasta.

Aito Kaurajuoma Barista, 1 l ja 250 ml, on täyteläinen kaurajuoma, joka sopii erityisen hyvin kahvin ja muiden kuumien juomien kanssa nautittavaksi joko sellaisenaan tai kuumaksi tai kylmäksi vaahdotettuna. Kaurajuoma Barista sopii hyvin myös erikoiskahvien valmistamiseen ja latte artin luomiseen, sekä ruoanlaittoon ja leivontaan. Kaurajuomaan on lisätty kalsiumia, D2-vitamiinia, B12-vitamiinia, riboflaviinia, foolihappoa ja jodia. Maidoton, laktoositon ja gluteeniton kaurajuoma valmistetaan Korialla kotimaisesta kaurasta.

*Kaslink Shopper Study, Nepa Insight Oy, joulukuu 2018, n = 1002