Kaslink mukana S-Ryhmän Iso Juttu -ilmastokampanjassa

Kouvolalainen elintarvikealan perheyritys Kaslink on mukana S-Ryhmän Iso Juttu -ilmastokampanjassa. Iso Juttu on S-Ryhmän kampanja, jonka tavoitteena on vähentää yhdessä kumppaniyritysten kanssa miljoona tonnia päästöjä vuosien 2015 ja 2030 välillä. Kaslinkin ilmastotavoitteet liittyvät mm. kaurajuoman hiilijalanjäljen pienentämiseen ja uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäämiseen tuotannossa.

Juuri valmistuneen LCA Consultingin tekemän hiilijalanjälkilaskennan mukaan Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki, sisältäen yhden litran Aito Kaurajuomaa ja sen tuotepakkauksen, on 0,3 kg CO-ekv/kg. Määrä vastaa noin 1,5 ajettua kilometriä bensiinikäyttöisellä autolla. Kaslinkin tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä entisestään ottamalla aiempaa paremmin huomioon tuotannon sivuvirrat ja saapuvien raaka-aineiden pakkausmateriaalit sekä kehittämällä kuluttajapakkausta.

– Käytännössä, kun ajaa autolla Kouvolasta Helsinkiin, pitäisi juoda noin sata litraa Aito Kaurajuomaa, jotta saavuttaa samat päästöt, kertoo Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen, joka on myös yksi yrityksen kolmesta omistajaveljeksestä.

– Jotta voimme konkreettisesti nähdä, kuinka paljon pystymme pienentämään hiilijalanjälkeä, halusimme mittauttaa hiilijalanjäljen lähtötilanteen ulkopuolisella asiantuntijalla, Kukkonen jatkaa.

Toinen Kaslinkin tärkeä ilmastotavoite liittyy uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseen tuotannossa. Suurin osa tuotantoprosessissa syntyvästä jätteestä käytetään uudelleen ja muutetaan biokaasuksi Korian tuotantolaitoksen käyttöön tai hyödynnetään kompostoinnissa ja eläinten ruokinnassa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

– Valmistamme tällä hetkellä kaikki omat brändituotteemme kotimaisen Gasumin tuottaman biokaasun voimin, ja tavoitteenamme on lisätä biokaasun käyttöä, Kukkonen kertoo.

Ekologinen ajattelutapa läpi koko tuotantoketjun

Kaslinkin toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kestävään kehitykseen alusta asti, ja ekologinen ajattelutapa kulkee läpi koko tuotantoketjun aina raaka-aineista tuotteiden valmistukseen, pakkauksiin ja logistiikkaan. Tavoitteena on pienentää hävikkiä ja hyödyntää jatkossa entistä paremmin myös valmiiden tuotteiden hävikkiä yhteistyössä erilaisten hyväntekeväisyystahojen kanssa.

Lue lisää tavoitteistamme: isojuttu.fi/yritykset/kaslink/

Lue lisää hiilijalanjälkitutkimuksesta: kaslink.fi/kaslink-tutki-aito-kaurajuoman-hiilijalanjaljen/

 

 

.