Avainasiakaspäällikkö Vesa Nousiainen: Myynti on yhteistyötä asiakkaan kanssa

Kuka

Avainasiakaspäällikkö Vesa Nousiainen

Historia

Pitkä ura elintarvikealalla. Aloitti Kaslinkilla vuonna 2015.

Työnkuva

Asiakkuuksista ja niiden kehittämisestä vastaaminen

Parasta Kaslinkilla

Työkaverit. Kaikki pääsevät oppimaan toisiltaan.

Työskentelen Kaslinkilla avainasiakaspäällikkönä, eli vastaan tietyistä asiakkuuksista ja niiden kehittämisestä. Asiakkaitani ovat muun muassa tukkuliikkeet, joiden asiakkaita puolestaan ovat esimerkiksi ravintolat, kahvilat, koulut ja päiväkodit.

Kasvokkain tapaaminen voittaa puhelimen

Työssäni neuvottelen asiakkaiden kanssa vuosisopimuksesta ja hinnoittelusta, teen tuotekehitysyhteistyötä ja suunnittelen erilaisia yhteistyötoimenpiteitä esimerkiksi markkinoinnissa. Iso osa avainasiakaspäällikön työtä on auttaa asiakkaita ja tuoda hyötyä asiakkaalle, sekä tietysti kehittää yhteistyötä jatkuvasti. Tavoitteena on, että kehitämme kaupankäyntiä yhdessä niin, että molemmat osapuolet hyötyvät.

Myyntityö sopii niille, jotka ovat tavoitteellisia ja haluavat päästä tavoitteisiinsa, ja ennen kaikkea pitävät työskentelystä ihmisten parissa. Työ edellyttää säännöllisiä tapaamisia asiakkaiden kanssa – pelkät puhelinkeskustelut eivät riitä. Uskon, että henkilökohtainen kontakti on aina paras tapa ylläpitää hyvää asiakassuhdetta ja auttaa asiakasta, ja toki asiakkaiden tapaaminen on myös mukavaa.

Pääsen tekemään paljon töitä ihmisten kanssa: Tärkeitä kumppaneitani ovat asiakkaiden valikoimista ja hinnoittelusta vastaavat hankinta-, valikoima- ja tuoteryhmäpäälliköt. Kaslinkilla puolestaan teen tiivistä yhteistyötä muun muassa markkinoinnin, tuotannonsuunnittelun, tuotekehityksen, johdon ja muun myyntitiimin kanssa. 

Parasta Kaslinkilla ovat työkaverit

Tiesin jo varhain, että haluan työskennellä myynnin parissa. Aloitin työurani Fazerilla myyntiedustajana, ja jäin elintarvikealalle – sen jälkeen en ole muita aloja edes miettinyt. Työskentelin Fazerilla myynnin ja markkinoinnin tehtävissä makeisten parissa 12 vuotta, sen jälkeen Valiolla 20 vuotta.

Kaslinkilla aloitin vuonna 2015. Hakeuduin Kaslinkille, sillä minulla oli vahva mielikuva kehittyvästä ja voimakkaasti kasvavasta yrityksestä. Kaslinkilla parasta ovat työkaverit, ja kaikki oppivat toisiltaan: Minulla on annettavaa nuoremmille vuosikymmenten kokemuksestani elintarvikkeiden parissa, ja samalla opin itse nuorempien sukupolvien tavasta toimia ja ajatella. Se on todella positiivista.

Mikä elintarvikealassa kiinnostaa?

Elintarvikeala on kiinnostava ala monestakin syystä. Se on vakaa ala, sillä ihmiset syövät ja juovat aina jotain – markkina on olemassa eikä se katoa minnekään. Kulutustottumukset muuttuvat jatkuvasti, ja uudet innovaatiot kuten laktoosittomuus, kevyttuotteet tai gluteenittomat tai kaurapohjaiset tuotteet saavat jalansijaa ja vakiintuvat. Alalla pärjäävät ne, jotka kykenevät luomaan uusia innovaatioita ja vastaamaan muuttuviin kulutustottumuksiin. On ollut erityisen hienoa olla mukana suomalaisen kauran menestystarinassa: Kaurasta pystytään kehittämään uusia tuotteita – se on aika hienoa.

Lue lisää uratarinoita!

Tekninen päällikkö Miska Autio: Ongelmanratkaisua ja kehittämistä

Suunnittelupäällikkö Kim Kiviranta: Monipuolisia tehtäviä tuotannonsuunnittelussa

Prosessinhoitaja Vesa Korhonen on vapaa-ajalla triathlonisti

Prosessinhoitaja Annamari Rosberg: Kaslinkille suoraan koulunpenkiltä

Avainasiakaspäällikkö Vesa Nousiainen: Myynti on yhteistyötä asiakkaan kanssa

Tuotekehittäjä Jenni Uusihonko: Parasta on nähdä valmis tuote kaupan hyllyssä