Tuotekehittäjä Jenni Uusihonko: Parasta on nähdä valmis tuote kaupan hyllyssä

Kuka

Tuotekehittäjä Jenni Uusihonko

Historia

Aloitti Kaslinkilla 2016

Parasta työssä

Valmiin tuotteen näkeminen kaupan hyllyssä ja kuluttajien ostoskorissa

Harrastukset

Viihtyy vapaa-ajalla hiihtoladuilla ja suunnistaen Kouvolan metsissä

Työskentelen Kaslinkilla tuotekehittäjänä. Työpäivät ovat todella monipuolisia, ja kahta samanlaista päivää ei juuri ole – tässä työssä aika ei käy pitkäksi! Tuotekehityksessä muun muassa ideoimme ja kehitämme uusia tuotteita, seuraamme uusien tuotteiden koeajoja ja kehitämme tuotteita edelleen niistä saadun palautteen perusteella. Työhön kuuluu myös muun muassa tuotekehitysprosessien dokumentointia ja tuotteiden laadunvalvontaa, ja osallistumme myös tuotteiden pakkaussuunnitteluun varmistamalla, että pakkaukset täyttävät lainsäädännön vaatimukset.

Teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi tuotannon, tuotannonsuunnittelun, laboratorion, myynnin, markkinoinnin ja viestinnän kanssa. Talon ulkopuolelta tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme ovat raaka-ainetoimittajat. Kuuntelemme myös tarkalla korvalla kuluttajien palautteita tuotteista. Palaute on erittäin tärkeää, jotta voimme kehittää tuotteita ja niiden ominaisuuksia.

Kipinä alalle syntyi jo lapsuudessa  

Maaseudun kasvattina alkutuotanto on aina ollut lähellä sydäntäni, vaikka ura elintarviketeollisuudessa ei minulla nuorena ollutkaan tähtäimessä. Isäni maatilalla pääsin jo lapsena mukaan auttamaan maatalous- ja metsätöissä, ja lukio- ja opiskeluvuosina vietin kesät töissä elintarvikeyrityksissä eri puolilla Suomea, muun muassa Pirjon Pakarin leipomossa, Fazerilla, Juustoportilla ja Valiolla. Kesätyöt elintarvikeyrityksissä, maaseudun alkutuotanto ja oma kiinnostus ruoan tuottamista kohtaan ohjasivat elintarvikealalle – ala ikään kuin löysi minut, ja siitä on sen jälkeen ollut vaikea päästä eroon! 

Kaslinkille päädyin vähän sattuman kautta. Olin kuuntelemassa Kaslinkin perustajan Raino Kukkosen pitämää luentoa, ja kiinnostuin Kaslinkin mahtavasta tarinasta. Olin samaan aikaan loppusuoralla elintarviketieteiden opinnoissani, ja etsin gradupaikkaa. Pääsin tekemään gradua Kaslinkille, ja gradun työstämisen ohessa työskentelin kesän harjoittelijana laboratoriossa ja tuotekehityksessä. Viihdyin valtavan hyvin, ja loppuvuonna aloitin Kaslinkilla tuotekehittäjänä.

Mikä työssäsi on palkitsevinta?  

Kaslinkilla mikään päivä ei ole samanlainen, ja se on iso rikkaus. Työ on todella monipuolista, ja sitä tehdään positiivisessa ilmapiirissä. Päivät ovat täynnä huumoria, mikä auttaa jaksamaan, kun arki on toisinaan hektistä ja päivät pitkiä.

Kaikkein palkitsevinta tuotekehittäjän työssä on, kun saamme kehitettyä vaativan tuotteen onnistuneesti, ja näen valmiin tuotteen kaupan hyllyssä. Parasta on nähdä tuote kuluttajien ostoskorissa ja osana heidän arkeaan.

Elintarvikkeiden parissa työskentely on kutsumusammattini, enkä vaihtaisi mitään pois. Maapallon väkiluvun kasvaessa meidän on osattava kehittää tuotteita kestävämmin ja ympäristö huomioon ottaen. On hienoa seistä sellaisten tuotteiden takana, joista olen ylpeä ja joita myös itse käytän joka päivä. Elintarvikeala on laaja ja monipuolinen ala, joka tarvitsee monenlaisia ammattiosaajia – ei muuta kuin hakeutumaan alalle!

Lue lisää uratarinoita

Avainasiakaspäällikkö Vesa Nousiainen: Myynti on yhteistyötä asiakkaan kanssa

Suunnittelupäällikkö Kim Kiviranta: Monipuolisia tehtäviä tuotannonsuunnittelussa

Prosessinhoitaja Vesa Korhonen on vapaa-ajalla triathlonisti

Prosessinhoitaja Annamari Rosberg: Kaslinkille suoraan koulunpenkiltä

Tekninen päällikkö Miska Autio: Ongelmanratkaisua ja kehittämistä