Vastuullisuus

Pyrimme jatkuvasti vähentämään energian ja luonnonvarojen kulutusta tehostamalla toimintaamme sekä etsimällä uusia ympäristöystävällisiä pakkausmuotoja ja toimintatapoja. Edellytämme vastuullisia toimintatapoja myös yhteistyökumppaneiltamme.

Kestävä kehitys

Yrityksemme toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kestävään kehitykseen alusta asti. Ekologinen ajattelutapa kulkee läpi koko tuotantoketjun.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että käytämme valmistusprosessissa paikallisesti tuotettuja raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Vältämme logistiikasta syntyviä päästöjä.

Vähentääksemme tuotantolaitoksemme hiilijalanjälkeä käytämme tuotannossa kotimaista uusiutuvaa biokaasua, jolla valmistetaan Korian tuotantolaitoksellamme kaikki omat brändituotteemme. Tuotantoprosessissa mikään ei mene hukkaan, vaan suurin osa jätteestä käytetään uudelleen ja muutetaan biokaasuksi tuotantolaitoksemme käyttöön, tai hyödynnetään kompostoinnissa ja eläinten ruokinnassa.

Kotimaiset raaka-aineet

Valmistamme tuotteemme korkealaatuisista raaka-aineista, jotka tulevat mahdollisimman läheltä. Käyttämämme maidon saamme viljelijöiltä Kaakkois-Suomen alueelta, pääasiassa 100 kilometrin säteellä Korian tuotantolaitoksestamme. Aito-tuotteissa käyttämämme kaura kasvaa suomalaisilla pelloilla. Noudatamme korkeita ruokatuotannon standardeja ja ensiluokkaista ruokaturvallisuuden tasoa.

 

Vastuulliset pakkaukset

Suurin osa tuotteistamme pakataan Tetra Pakin ympäristöystävällisiin kartonkipakkauksiin, joista osa tuodaan meille hieman yli 100 kilometrin päästä Imatran Stora Enson tehtaalta. Esimerkiksi kartonkipakkaukseen pakatun veden hiilijalanjälki on yhden litran osalta 85 grammaa, eli lähes puolet pienempi kuin perinteisen muovisen PET-pullon. Uusiutuvaa luonnonvaraa hyödyntävän pakkauksen etuna on matalamman hiilijalanjäljen lisäksi myös logistinen tehokkuus ja helppo kierrätettävyys: Täysin kierrätettävät kartonkipakkaukset on helppo kierrättää kartonginkeräykseen, jolloin pakkausmateriaali saadaan uusiokäyttöön. Kartonkipakkaukset ovat logistisesti erinomaisia, sillä pakkausmateriaalit pystytään kuljettamaan tilaa säästävissä muodoissa.

Laatutakuu

Tuoteturvallisuuden ja korkean laadun ylläpitäminen on meille ensisijaisen tärkeää. Seuraamme jatkuvasti raaka-aineiden, pakkausmateriaalien, tuotantoprosessien ja lopputuotteidemme laatua. Käytämme omavalvontasuunnitelmaa, jonka avulla voimme kehittää ja ylläpitää korkeita laatukriteerejä tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa. Toimintamme ansiosta meille on myönnetty seuraavat sertifikaatit, jotka takaavat yrityksemme toimivan eettisesti, ympäristöystävällisesti ja laadukkaasti.

Tutustu Oiva-raportteihimme >

 

 

 

SMETA-auditointijärjestelmä parantaa työympäristön olosuhteita globaalin toimitusketjun varrella toimien paikallisten lakien ja säännösten mukaisesti.

 

 

 

Tuotantolaitoksellamme on luomusertifikaatti

 

 

 

Vähentääksemme tuotantolaitoksemme hiilijalanjälkeä, käytämme tuotannossa kotimaista uusiutuvaa biokaasua.

 

FSSC 22 000 -laatujärjestelmän ansiosta voimme tehokkaasti seurata tuotteidemme elintarviketurvallisuutta.